Új alapszak az Andragógiai és Közműv. Tanszéken

Utolsó módosítás: 2017. január 17.

Közösségszervezés alapszak indul szeptembertől tanszékünkön

 

A Közösségszervezés szakot mindazoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a különböző közösségi programok, rendezvények, a szabadidő-szervezés, illetve a felnőttképzések és a tréningek iránt.

Néhány tantárgy a teljesség igénye nélkül: Közösségfejlesztés, Közösségi művelődés, Eseményszervezés; Rendezvényszervezés; Kulturális turizmus; Attrakció- és látogatómenedzsment; A felnőttképzések tervezése, szervezése; Felnőttoktatás módszertana – innovatív oktatási módszerek a felnőttképzésben; Pályázatok és projektek; A pályázatírás módszertana stb. 

Hol lehet elhelyezkedni ezzel a végzettséggel? Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek: bármely kultúraközvetítő intézmény, közművelődési intézmény, amely a gyermek, fiatal és felnőtt, azaz a különböző korosztályok számára nyújt szabadidős, közösségi művelődési lehetőségeket, emellett lehetőség nyílik civil szervezeteknél vagy a kulturális szakigazgatásban is elhelyezkedni. Továbbá a humánfejlesztés szakiránnyal a különböző felnőttképzéssel foglalkozó intézményekben, szervezetekben is lehetőség van dolgozni.
A munkaerőpiacon országos hiány van a felsőfokú végzettségű közművelődési szakemberekből, így a frissen végzettek a szakmában jó eséllyel tudnak majd elhelyezkedni.

Amit még a szakról tudni érdemes:
A gyakorlatorientált képzés keretében többek között 240 órás szakmai gyakorlatot is biztosítunk, hogy a képzés során a gyakorlatban is megismerhessék a hallgatók a közösségszervező szakember munkáját. A gyakorlati helyszínek lehetnek: települési önkormányzatok, művelődési intézmények, közösségi színterek, fesztiválirodák, rendezvényközpontok, közművelődési intézmények, ifjúsággal foglalkozó szervezetek, felnőttképzési és humánfejlesztő szervezetek, egyházi, nonprofit és civil szervezetek stb.

Választható szakirányaink: kulturális közösségszervezés és humánfejlesztés. 

A szakon az államilag finanszírozott helyekre a minimum pontszám országosan 310 pont. 

A felvételi tájékoztatóban járhatóan január közepén fog megjelenni az országosan új szak, a szak előzményei viszont már 60 éves múltra tekintenek vissza.


< Vissza