A beethoveni muzsika misztikus vonzásában

Utolsó módosítás: 2020. március 11.

Az Egri Szimfonikus Zenekar tavaszi ifjúsági koncertsorozatának március 2-i előadását hallgatták meg az EKE Pedagógia Tanszékének 1. évfolyamos tanító szakos hallgatói.

Az Egri Szimfonikus Zenekar tavaszi ifjúsági koncertsorozatának március 2-i előadását hallgatták meg az EKE Pedagógia Tanszékének 1. évfolyamos tanító szakos hallgatói. Az együttes a bécsi klasszicizmus nagy mesterére, a 250 éve született Ludwig van Beethovenre emlékezett rendhagyó „tanórájában". A zeneszerző több, magával ragadó szimfóniájának részlete csendült fel a koncerten, melyeket a zenekar karmesterének, Szabó Sipos Máténak rendkívül érdekes, a művek keletkezési körülményeinek misztikus világát is bemutató magyarázata tett még változatosabbá. A hallgatóság bepillanthatott a zeneszerzői kulisszák mögé, ízelítőt kapott abból, hogyan növekszik néhány hang varázslatos tétellé a zenei óriás - Beethoven - tehetsége által.
A délelőtt során szerzett élmények és tapasztalatok segítségével még inkább elmélyíthették hallgatóink korábbi, a szimfonikus zenekarról szerzett, az Ének-zene – hangszerjáték órájuk félévi követelményeihez is jól kapcsolható ismereteiket.
Az előadáson közreműködött és a programot szervezte Dr. Kovács László tanár úr.

 


< Vissza