Alternatív játszóház a Kutatók Éjszakáján

Utolsó módosítás: 2017. október 24.

Az alternatív óvodák és iskolák mindennapi gyakorlatában használt játékokat, gyakorlatokat próbálhattak ki a résztvevők a Pedagógia Tanszék által szervezett program keretében

Tudsz-e forgatni egy hulahopp karikát a derekad körül, miközben egy kalapot pörgetsz az ujjad hegyén? Hány összeadást tudsz fejben elvégezni, mialatt a feldobott labdát újra elkapod? Mit tehetsz, ha egy medvét találsz a barlang mélyén? Emlékszel-e még, mi az a macskabölcső?

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatott az, aki részt vett a Pedagógia Tanszék által szervezett alternatív játszóházon a Kutatók éjszakáján.
A szeptember végi rendezvényen a Waldorf és a Jena-plan módszerrel dolgozó pedagógusok mutattak be olyan játékokat és módszereket, amelyeket eredményesen alkalmaznak pedagógiai gyakorlatukban. Ezeket a résztvevők maguk is kipróbálhatták, ugyanakkor a játékokhoz fűzött magyarázatok révén közelebbről megismerkedhettek az alternatív pedagógia szemléletével és pedagógiai céljaival is. A bemutatott játékok különféle korosztályok, például az iskolát kezdő gyermekek számára adhattak ötleteket az iskolai tanulásukat megalapozó készségeik fejlesztéséhez. A programon kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.


< Vissza