Könyvbemutató

Utolsó módosítás: 2016. november 12.

A Magyar Tudomány Ünnepe előadássorozat keretében szeretettel meghívjuk az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudomány Intézet és a Neveléstudományi Doktori Iskola által szervezett könyvbemutatóra. A rendezvény során két olyan, az elmúlt hónapokban napvilágot látott kötet bemutatására kerül sor, mely a tanári professzióra való felkészítés és felkészülés lehetőségeit elemzi nemzetközi megvilágításban.

A bemutatót megnyitja: Dr. Virág Irén mb. intézetigazgató

Köszöntőt mond: Orgoványi-Gajdos Judit

New Aspect in European Teacher Education címmel jelent meg az a tanulmánygyűjtemény, mely a 2015. szeptember 7-én, Egerben megrendezésre került International Seminar on Teaching, Teacher Education and Teacher Educators előadásaihoz és poszter bemutatóihoz kapcsolódó legjelentősebb szakmai anyagokat tartalmazza. A prof. Dr. Falus Iván és Orgoványi-Gajdos Judit által szerkesztett kötetben szereplő angol nyelvű tanulmányok a tanárképzés elméleti és gyakorlati aspektusain túl érintik a folyamatos szakmai fejlődés illetve a tanárképzők kompetenciájának kérdésköreit is. A könyv a Líceum Kiadó gondozásában jelent meg.

A könyvet bemutatja: Dr. Ollé János mb. tudományos, kutatási és nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes

Orgoványi-Gajdos Judit Teachers' Professional Development on Problem Solving - Theory and Practice for Teachers and Teacher Educators című monográfiája a Sense Publishers nemzetközi kiadónál jelent meg. A kötet tanárok és tanárjelöltek számára kínál pedagógiai helyzetekhez kapcsolódó problémamegoldó gondolkodást segítő technikákat egy képzési terv keretében. A könyv első felében a koncepció elméleti hátterével, második részében a probléma észlelésétől annak megoldásáig vezető gyakorlati feladatokkal találkozhat az olvasó. A bemutatott technikák szakmai tapasztalattól és szaktárgytól függetlenül egyaránt segítséget nyújthatnak minden pedagógus számára.

A könyvet bemutatja: Dr. Héjja-Nagy Katalin mb. dékánhelyettes, intézetigazgató

Az esemény hivatalos meghívója itt található: Letölthető dokumentum

A bemutatók időpontja: 2016. november 21. (hétfő) 16 óra

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Eger, Líceum 213-as terem

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

     

 


< Vissza