Nagyné Klujber Márta előadása Bécsben

Utolsó módosítás: 2017. július 20.

Részvétel a 5th European Sensory Integration Congress nemzetközi konferencián

A 2017. június 1-3. között Bécsben megrendezett nemzetközi konferencián „Research on the child-therapist interaction during sensory integration therapy" címmel mutatta be tudományos poszterét Nagyné Klujber Márta, a Pedagógia Tanszék óraadó oktatója, a Neveléstudományi Doktori Iskola Phd-hallgatója. Az Osztrák Szenzoros Integrációs Társaság (Gesellschaft für Sensorische Integration in Österreich) által szervezett konferencián a szenzoros integrációs terápia területén végzett legújabb kutatásokat ismertették, melynek témája a tudományos eredményeken alapuló terápiás munka összehangolása volt. A konferencián a világ különböző egyetemeiről képviseltették magukat kutatók, előadtak többek között a Jefferson University (Philadelphia), a San José State University (Szilícium-völgy), a São Paolo-i UNICAMP (Brazília), a Nagasaki University (Japán), a University of Southampton (Egyesült Királyság), a Cork College (Írország) és a Los Angeles-i University of Southern California professzorai, kutatói.
Az Eszterházy Károly Egyetem képviseletében megtartott előadás a szenzoros integrációs terápiás foglalkozások vizsgálatáról szólt, amelyben a gyermek és a terapeuta interakcióját, a résztvevők kezdeményezését és tevékenységük hatását elemezte a foglalkozás menetének alakításában.

 

 

Nagyné Klujber Márta és Rega Schaefgen (Zentrum für Interdisziplinäre SEnsorische Integration, Bergen, Németország) 5th European Sensory Integration Congress, 2017.június 1-3. Bécs, Ausztria


< Vissza